Hoe weet je wie jou kan helpen met een warme introductie bij een nieuwe topklant?

Maak gebruik van social media
Bijna iedereen met een internetverbinding is actief op een Social Media platform. Ook zakelijk wordt dit steeds belangrijker. Sterker nog: social media is tegenwoordig dé ontmoetingsplaats. Daar kun je makkelijk in contact komen met jouw relaties, die jou weer warm kunnen aanbevelen bij hún relaties.

Welk platform is het meest interessant?
Op zich is ieder platform aantrekkelijk. Er zijn veel platforms en internet fora met ieder hun eigen doelgroep. Belangrijk is op welk platform jij actief bent. En met wie je verbonden bent. Hoe goed kennen zij jou en jij hen? Dit bepaalt of jij hen en zij jou daadwerkelijk warm kunnen introduceren bij een potentiële topklant. Maar welk platform biedt de meeste kans op succes?

Zowel op LinkedIn als Facebook kun je goede zaken doen
LinkedIn heeft zich ontwikkeld tot een zakelijk platform waarop vakmensen en professionals actief zijn. Kortom, LinkedIn leads to business. Facebook is het grootste persoonlijke platform waarbij vooral sociale aspecten een rol spelen. Toch ontwikkelt dit platform zich ook steeds meer in de zakelijke richting. Het sterk groeiende aantal bedrijfspagina’s is hier het bewijs van.

Voer de persoon in die je zoekt en hij verschijnt
Vrijwel alle platforms hebben een zoekfunctie. Je vult hier de naam in van degene met wie je in contact wilt komen. Als deze persoon actief is op dat platform verschijnt meteen zijn of haar profiel in beeld. Dan kun je vaak zien wie de gemeenschappelijke relaties zijn. Dus mensen die zowel jou kennen als de persoon met wie je in contact wilt komen. Hierdoor weet je wie jou kan introduceren. Wie dat het beste kan doen bepaal je natuurlijk zelf. Het enige wat je dan nog rest is het gewoon te vragen. En als deze persoon dat voor jou wil doen, geef dan ook aan hoe je precies geïntroduceerd wilt worden.

Wat echt belangrijk is bij een warme introductie vertel ik in mijn volgende blog:
“Wat wil je dat ze over je zeggen?”Blog_mei

Button_Bent u_2016_960x234