Waarom wil jouw netwerk jou helpen?

Heel eenvoudig: zij geven om je!
Er zijn veel meer mensen die om je geven dan je denkt. En dus zijn ze graag bereid om iets voor je te doen. Zij weten echter vaak niet waarmee zij jou kunnen helpen. Simpelweg omdat jij hen dat niet hebt gevraagd. Daarnaast spreekt ons N.I.V.E.A-gehalte een prominente rol.

N.I.V.E.A.
Het gaat hier niet over de crème uit de bekende blauwe doos, maar om een afkorting van de zin: Niet Invullen Voor Een Ander”. Hierdoor doen mensen hun omgeving en zichzelf in meer of mindere mate te kort. Doordat men denkt te weten wat de reactie van de ander zal zijn, wordt het antwoord alvast ingevuld. Een antwoord op een vraag die nog niet eens gesteld is aan de ander.

Helderziend
Blijkbaar beschikken veel mensen over een vorm van helderziendheid door de antwoorden op hun hulpvraag al te kennen. Als het je lukt om deze “gave” even uit te schakelen, kom je vaak tot verrassende ontdekkingen. Het antwoord op jouw vraag blijkt dan anders dan je zelf al had bedacht. Mensen zijn vaak graag bereid iets voor je te doen. Gewoon omdat zij jou dat gunnen.

Inspirerend en motiverend
Zijn mensen dan alleen bereid om iets voor jou te doen? Of speelt er wellicht meer? Uiteindelijk doen we vrijwel altijd alles voor onszelf. Maar dat is nu juist het mooie van deze kwestie. Iets voor een ander doen, geeft nu eenmaal een fijn gevoel. Het geeft zelfs zo’n goed gevoel, dat het ons inspireert en motiveert het te blijven doen. Zeker voor mensen waar we wat om geven.

Belangrijk is dat je weet wie jou in jouw netwerk kan introduceren bij jouw potentiële Topklant. Hoe je dit het beste kan doen, vertel ik in mijn volgende blog:

“Hoe weet je wie jou warm kan aanbevelen bij een nieuwe Topklant?”
Blog_apr

Button_Bent u_2016_960x234